Operasjonsdagen

Heisann 

Tenkte jeg sku komme med en oppdatering igjen. Men nå skriver jeg fra word. Da slettes det i hvertfall ikke.  
Jeg har som sagt fått endel tøffe beskjeder i det siste. I går var jeg inne og opererte. De fjerna en god del av livmorhalsen min og kalte dette amputasjon.  
Heldigvis fikk jeg veldig god opplevelse fra jeg kom opp på operasjonssalen. Men ventetida var lang. Jeg sov stort sett hele tiden. Nervøs som fy. 
Aldri operert noe før..  ingen spurte om det gikk bra. Jeg følte meg så alene og så liten. Men jeg klarte det.  
En liten periode lå jeg og så for meg sånn som man ser på film med pasienter som stikker av. Med denne skjorta som er åpen i ryggen. At jeg sprang ut døra på rommet. Hadde veranda dør der. Og sprang bortover gresset som en galning med håret til helvete og ene hånda på ryggen som holdt igjen skjorta… ;P  Men jeg ble liggende i senga. Jeg fikk beskjed at jeg var nr to i køen. Kjempe greier tenkte jeg. Men neida. De tok ei an før nr en… istede for da å ta meg… Nå kan det jo være det var noe akutt da. Og det håper jeg ikke. Men vente tiden ble lang. Nervene var helt grusomme og jeg ville gå… jeg sovna om igjen og om igjen. Plutselig henta de hu andre og da forstod jeg alvoret… det var min tur etter henne. Hva skulle jeg gjøre nå? Snart kom de for å hente meg… Jeg ble livredd.  
Men nok en gang sovna jeg. Helt utslitt… 
Så var det min tur… Dama som tok meg i mot når jeg kom, kom og henta meg… hu kræsja over alt med senga mi. Og jeg visste ikke hvor jeg skulle snu meg. Jeg holdt på å le meg fillete. Hu sa at senga ikke var samarbeidsvillig. Og skrapte bortover veggen. Jeg så for meg sånn rollercoster. «hold armer og ben innenfor toget» så var det å kræsje seg inn i heisen og ut av heisen og opp til der jeg skulle flyttes over på ei båre… Da ble det veldig skummelt. Grønne mennesker. Jeg fikk grønt nett på hode.  Veldig hyggelige mennesker. Men de var fortsatt grønnkledde. Alle disse lampene og duppedittene over alt.. det var skikkelig ekkelt. Jeg sa ifra at jeg var livredd og hu ene der snakka ekstra rolig til meg og forsikra meg om at dette skulle bli en god opplevelse og ikke skremmende.   
Jeg hadde så lyst å bare ta sats og springe. Men jeg visste jo at jeg måtte dette.  
Da han sykepleieren skulle stikke kanylen inn trodde jeg at jeg skulle rable. Det var skikkelig vondt.  
Men denne søte dama begynte å spør hva jeg jobba med osv. Jeg klarte nesten ikke si det. « EN gård og en sånn der……. Retro…..  faen…. Bruktbutikk» da lo hu av meg og det gjorde jeg og. Så måtte jeg jo banne og si at den veneflonen var JÆVLI vond. Også gliste jeg fra øre til øre…  
Litt etter det kom hu ene kirurgen inn sånn som vi ser på TV. Med armene forran seg og knytta hender. Jeg syns dette var drit facinerende. Hun fikk frakken på seg og de begynte å finne ting. Det syns jeg var skummelt. Men husker jeg syns det så ut som de dansa. Det var så takt i det de gjorde. Var skam fascinerende å se på! Bbam bam bam. Ta tak i båndet rundt den sterile dama hu snurra rundt og hu andre knytta. Det var faktisk helt rått.  

Jeg vet ikke om jeg syns dette var rått fordi jeg fikk ting inn i årene eller om det faktisk var så gøy. Hahah.. Meeen så husker jeg ikke mer. Plutselig kommer det ei maske over fjeset mitt. Med en mannsstemme som ba meg puste i den.  
Da kom panikken. Jeg holdt den maska en armlengde unna. Og pusta godt inn. Syns det var helt greit. Meeen han var ikke enig der altså. 😛 han prøvde å dytte hånda mi nærmere og jeg fikk frem noen krefter jeg ikke visste jeg hadde. Holdt maska ca en halv armlengde unna. Så sa han at han måtte holde den. Jeg prøvde å vri meg vekk og sa at jeg ikke ville mer… Da kom denne søte dama tilbake. Tok meg på skuldra og holdt meg i hånda og sa «er du så redd du?» tårene fossa. Men hu gjorde meg trygg. Husker hu fikk lov å hjelpe meg med maska så lå jeg bare å så på henne… Også våkna jeg på oppvåkningen. Klar til fest. Satt meg opp i senga og planta beina på bakken. Fikk grei beskjed om å legge meg… Jeg ville ha vann. Jeg måtte tisse. Jeg ville danse. Men hu ba meg roe meg så kunne hu finne en bukk jeg kunne holde meg i også kunne jeg stå bak den gardina og tisse oppi noe greier.  
Med andre på samme to rom. Ehhhhh  Neeei…  
Satt meg ned igjen og hu heiste opp ryggen på senga mi. Jeg fikk sånn surstoff ting i nesa og følte meg dritkul..  
Kjeda meg sååååå intenst. Begynte å telle de der firkantene i lampa…  
Etter ganske lang tid trodde jeg.. ca 30 min. Kom ei til meg og spurte hvordan det gikk. Da tvinna jeg tommeltotter og sa at jeg kjeda meg…  
Hu bare lo..  Jeg var veldig opplagt syns hun.. 😛 hu skulle trille meg ned og påpekte at kanskje hun skulle ta av BREMSEN på senga. Da lo jeg godt.. forklarte at det gjorde nok ikke hu forrige og sa at jeg tålte en kræsj og 15 til.. det ble ikke så morsomt det. Jeg ba de også ta en promille test på dem som kjørte disse sengene. Til og med det var ikke morsomt.. Jeg syns det… så var det ned på rommet. Jeg skulle bytte klær. Men hadde ikke nøkkel så sprang rundt i den flotte åpne skjorta mi med ett stort glis om munnen. .. De satt i en annen gang og helt nederst. I andre enden stod jeg og gliste fra øre til øre.. da pekte ei på meg å sa «det står ei å gliser i skjorte der».. Så kom ei dame og jeg ba om nøkkel til skapet for jeg sku røyke. Hun lo og sa jeg har Uforksamma  oppegående å ba meg være forsiktig. Jeg lo å trippa meg bortover gangen.  
😀  
 

Dagen før dagen

Da er fasting begynt. Klokka er ti over halv ett på natta og jeg blir henta klokka 6. Fy flate jeg gruer meg så intenst. 

Har aldri vært i narkose. Aldri hatt spinalbedøvelse. Etter som jeg forstod skulle dette diskuteres og jeg kunne velge hva jeg ville ha.. jeg er LIVREDD  ssykehus, nåler og det å miste kontroll..

Jeg har jo ikke akkurat kontroll når jeg sovner uten at jeg selv får meg til å sove. Bah. Håper egentlig jeg kommer ekstremt fort til i morgen sånn at jeg slepper å gå å vente og grue meg enda mer. Jeg vet jo at denne operasjonen er for å unngå kreft. Men det er grusomt skremmende. Det gjør vondt langt inni kroppen. Jeg vil ikke sove. Men jeg må ellers er jeg enda mer nervøs i morgen. Nå har jeg fått Marit til og gjemme sjokoladen min. Jeg spiser jo i søvne. Jeg håper jeg ikke lukter meg frem til den… Haha.

Nå ser jeg paradise hotell. Og skal prøve å sove. 

Nattaaaaa

Diagnoser og vanskeligheter definerer ikke meg

Følte jeg måtte inn og skrive litt nå. Har vært veldig mye alvor innpå her. Og jeg vil ikke at denne bloggen bare skal bære preg av alvoret i mitt liv. For mitt liv er så mye mer enn det  

Ja jeg sliter med diverse. Og ja jeg har vært igjennom mye. Men det definerer ikke meg som person. Jeg er så mye mer enn en diagnose. Enn en sårbar person etter vonde hendelser. Jeg er faen ikke sårbar. Jeg er ikke liten og svak. 

Jeg er sliten. Lei av å kjempe. Lei av å konstant føle en frykt. Kjenne på angst, til og med når jeg sover. 

Men vet dere hva jeg velger? Livet fremover. Jeg velger å være positiv. Jeg velger å prøve, til tross for mine kamper. Jeg er ingen person som gir opp. Snarere tvert imot. Når noe bikker i mot så får jeg enda mer pågangsmot. Jeg får enda mer lyst å leve. Jeg får enda mer lyst å stå oppreist med heva hode og faktisk føle at det er greit å smile. Jeg får enda mer lyst til å vise at det skal ikke knekke meg. 

Jeg har vært veldig dyp i det siste. Men jeg har også opplevd å få skremmende beskjeder. Beskjeder jeg trodde jeg aldri kom til å håndtere i det hele tatt. Jeg trodde jeg kom til å gi opp alt om jeg skulle få en sånn beskjed. Jeg hadde trodd jeg kom til å gi faen i eksponering, gidd faen i alt. Til og med å dusje. Jeg har blitt motsatt. Jeg har innsett hvor redd jeg er. (Mens jeg er oppi det) jeg har innsett at jeg kan stå i det OGSÅ å faktisk smile, le og nyte livet rundt. 

Jeg har livredd. Men jeg var stabil. Jeg var flink å prate om det skummel. Men jeg satt ikke på ei maske som var den glade uberørte meg. For den maska skal langt til helvete vekk. Jeg bestemte meg for å snakke om min frykt. Hvor skummelt dette var. Men samtidig hvor stor betydning små ting plutselig fikk. 

Jeg har innsett at jeg har mer styrke enn jeg vil innrømme, jeg har aldri likt å skryte over meg selv. 

Men vet dere hva. Jeg er faen ingen svekling. Jeg står i det som måtte treffe meg. Og jeg spiller ikke tøff for å virke så forbaska modig. For det er jeg ikke. Jeg er livredd, som enhver person ville vært i slike situasjoner. Jeg er sårbar, jeg er sliten, jeg er lei, men jeg er og glad, jeg er stolt. Jeg står oppreist. Snakker åpent, står opp hver morgen, går på jobb. Kjenner på savn, sorg, smerte, men det meste jeg kjenner på er glede. Jeg er positiv. Og jeg skulle ønske jeg kunne gi bort litt av den egenskapen jeg merker jeg har, til fler som fortjener å kunne stenge alt som trengs etter det er jobba med. Og faktisk føle at en er i live og det er godt. At en kan føle seg glad til tross for alt det håpløse.. 

Mange begraver seg i det vonde og det er en skikkelig ond sirkel. Skulle ønske jeg hadde den oppskriften som trengtes for å hjelpe andre til å se de små tingene i livet. 

Jeg har selv mine ting som jeg ikke kommer meg ut av fort nok

 Som angsten min. Den føkker til livet mitt altfor masse. Og den onde sirkelen den faktisk har skapt for meg er helt tragisk

 Så jeg har forståelse for dem som ikke føler glede, for dem som føler de sitter fast.. 

 

Håper ikke dette innlegget bare ble tull og vas. Er ganske trøtt. Haha

 

Sendte direkte på Facebook.

.https://m.facebook.com/groups/337257953534135?view=permalink&id=403968230196440    

Følte denne like godt kunne deles her. Fordi det jeg snakker om er så sykt viktig. Håper  linken funker 

Bahhh..

Hvorfor skal det være så forbanna vondt når ungene har bursdag? 

To av mine små er født i mai. Minste gutt 3mai og frøkna i dag.  
Det brenner i hele kroppen. Det stikker bak øynene. 50 sprettballer med nåler hoppet opp og ned i magen . 

Jeg er trøtt, lei og sliten. Savnet tar sånn på. Jeg føler jeg visner vekk innvendig. Men jeg vet jo de har det bra. Jeg får bare ikke sett det selv. Jeg får ikke deltatt i deres glede. Minste gutten min ble 6 år, 3 mai. Minste jenta blir 5 år i dag. Hva skjedde med tida? 
Nest eldste gutten er 7 år 12 juli. Og eldste er 12 år 20 oktober. Altså…  
De vokset så fort. Og jeg savner alle så enormt. Det gjør så forbanna vondt. Jeg vet de ikke kunne hatt det bedre. Men det gjør ikke saken lettere.  
Bare å gi dem en klem, si jeg er gla i de. Det er så vondt. Nå sovner jeg 
Tror jeg. Vi snakkes  
 

Om sykehusbesøket

Hei alle 
Som de fleste vet så var jeg på sykehuset igjen i går. Jeg måtte ta en CT fordi celleforandringene i livmorhalsen var så alvorlige.  
Jeg spurte legen den dagen jeg fikk beskjed om det var kreft noe hun bekreftet.. to dager etter var jeg på sykehuset for å ta biopsi. Det gikk egentlig ganske greit. Men var jo skummelt 
Ingen situasjon en drømmer om å være i. Men må man så må man. Gynekologen bestemte seg da for å henvise meg til CT. Sånn at jeg fikk sjekket lunger, bekken og mage med det samme.  
Jeg håper virkelig at CT viser at jeg er frisk.  
I hvert fall. 5 dager etter jeg hadde vært på biopsi kom telefonen om at jeg var heldig. Det hadde ikke utviklet seg til kreft. MEN det kunne fort gjort det. Jeg fikk beskjed om at jeg måtte amputere en del av livmorhalsen.  
Kjør på sier bare jeg.  

I går var jeg på sykehuset for blodprøve og CT. Alt gikk egentlig veldig fint. Men det var ingen god ting å måtte gjøre.. Jeg er veldig veldig veldig redd. Og nåler er noe av det skumleste jeg vet. Haha. Jeg kom til ca to timer etter blodprøven var tatt og skulle da ha drukket ca 1 liter vann. Noe som ikke gikk helt. Følte til slutt jeg skulle drukne. 😛  

Da Jeg kom inn i rommet fikk jeg beskjed om å fjerne smykke, piercing, bh og å dra ned buksa. Dette fordi metall blir veldig synlig på CT. Jeg fikk veneflon i armen og syns veldig synd i meg selv. Var litt inn og ut igjennom den maskina der jeg måtte holde pusten og sleppe den igjen. Helst på samme måte hver gang.  

Til slutt var det faenskapet med kontrastvæske. Jeg var forberedt på at det kom til å bli varmt og det kom til å føles ut som jeg tissa på meg.  
Kjente det var litt rart å tenke på. Men trodde jeg skjønte åssen det ville føles…  
Det gjorde jeg da ikke… 
Den brennende følelsen i hele kroppen var helt grusom. Panikken tok meg så grusomt. Og den kjekke dama som tok meg i mot kom ut å spurte åssen det gikk Mens hun tok meg i hånda. Jeg klarte å presse frem at det var ekkelt. Og der kom tårene. Angsten ble så enorm. Men jeg lå i ro. Så det er jo ett pluss i seg selv. Hun måtte gå ut av rommet og sa at hun ville være tilbake om 15 sekund.. Jeg var livredd. Men det gikk bra. Den fæle tissepåseg følelsen var 20 ganger verre enn forventa. Men syns ikke det var det verste. ;P  

Kontrast væska gikk veldig fort vekk igjen. Og jeg var ferdig. Alt i alt tok ikke dette så lang tid. Men måtte sitte i 30 min med veneflon etterpå. Heldigvis var jeg ikke alene på sykehuset.  
Mens jeg satt på sykehuset i går og venta på CT fikk jeg enda en timeinkalling på tlf 
Så jeg skal tilbake neste uke også. Kjempegøy :-p  
Men skal bli deilig å bli ferdig med operasjon.  
Nå er det bare å vente på svar fra CT. 
 

På vei til sykehuset

Da er vi på ferja på vei til sykehuset på Stord.  
Kan ikke si jeg gleder meg, men skal bli godt å bli ferdig..   
Må jo bare krysse fingrene og håpe på positive tilbakemeldinger.  
Kjenner jeg er trøtt og sliten og vil egentlig bare sove. Men det får jeg gjøre seinere.  
Jeg er nok bare trøtt for lyden på ferja er så søvndyssende.  
Sitter og lurer på om jeg skal slå til med frokost på McD…  
Men vurderer også å ta det etter jeg har vært på sykehuset.  
Etter blodprøven er tatt skal jeg faste i to timer. Utenom å drikke vann da. Det må jeg.  
Tror ikke jeg drakk nok vann i går. Men jeg gjorde så godt jeg kunne. Håper ikke jeg ødelegger for skanning fordi… shar aldri gjort dette før jeg vel… Men jeg er kjempedårlig på å drikke vann. Ganske irriterende siden det er såpass viktig.  
Men uansett… jeg er så glad jeg har med meg frøkna mi i dag. Hadde ikke klart dette uten henne. Evig takknemlig.  

Sola skinner. Varmen er her og jeg slapper av. Håper alle får en super dag.  
 

Gammelt bilde, men 

Sykehus i morgen igjen

Heisann.  
Da har jeg satt meg ned for og blogge igjen. De siste gangene har innleggene mine bare forsvunnet. Ikke havnet i kladd eller noe. Da ble jeg forbanna og måtte bare legge fra meg hele bloggingen litt. Hehe… Er så irriterende når jeg skriver lange innlegg også bare forsvinner de.  
I dag har jeg sendt litt direkte på Itworks sida mi. Også har jeg vasket hus og kost meg hjemme. Egentlig har jeg kjeda meg og stressa noe voldsomt, men det er nå sånn det er.  
I morgen skal jeg på sykehuset igjen. Jeg skal inn til CT og måtte komme to timer før for og ta blodprøver. Så skal jeg sitte der å drikke sykt med vann i 2 timer, så er det kontrastvæske i armen. Jeg gruer meg så grusomt til dette her at jeg har ikke ord. Er så glad frøkna mi blir med.  
Jeg har en stygg følelse at ikke alt er så bra som en skulle ønske. Men lever i håpet om at det er jeg som er paranoid..  
Jeg er livredd nåler, leger, sykehus, you name it. Har kun vært innlagt og sånn når jeg har født ungene mine. Så det å måtte på en sånn sjekk er rett og slett grusomt skremmende. Jeg krysser såklart alt jeg har for at dette skal gå bra. Og jeg er frisk frem til det motsatte er bevist. Men jeg er så redd. Føler liksom at når jeg endelig begynner å få en viss «kontroll» på livet så bare braser dette tilbake på meg.  
Men jeg klarer denne og. Gir meg ikke så lett. Har mye jeg skal dette året som skal bli spennende.  
Ellers har jeg det ikke med ro.. Jeg har ikke ro i ræva.  
Nå sitter jeg faktisk med beina på bordet og skriver for harde livet for å få sitte i ro mest mulig, hehe…. Irriterende at skritt telleren min er tom for strøm akkurat i dag når jeg ikke har vært så lat. Jeg har til og med klippet og raket plen. Ja jeg vet det er søndag. Shhhhhh.  

Det er så varmt og godt om dagene. Men herlighet så slått ut en blir av denne varmen..  
Jeg er forresten godt i gang med nedtrapping på røyken igjen. Denne gang skal jeg jaggu stå i det altså. Nå er jeg lei. Jeg har virkelig ikke råd til dette. Og jeg prioriterer røyk fremfor mat til tider. Forbaska irriterende. Og i tillegg går det sånn ut over hals, pust og lunger. Derfor gruer jeg meg veldig til jeg skal igjennom den Ct’en i morgen. Men jeg tar denne og.. som alt annet. Aint gonna break me..  
 

Gratulerer med dagen!

Håper alle har hatt en fin feiring. Jeg feira med venner og familien til venner. 

For første gang på 4 år var jeg ikke innlagt på denne datoen. 3 siste 17. Mai’ene har jeg vært innlagt. Var koselig og være med idag. 

Se folk i bunad og pyntet over alt. Bsrnelatter. Masse glede. 

 

Det får meg alltid til å tenke på mine 4 små som sitter på forskjellige plasser. To er sammen. Jeg vet ikke åssen noen av dem har feiret idag. Men de har nok fått is å kost seg masse de også. 

Fy jeg savner dem. Det å kunne se gleden dems på en dag som dette (selvfølgelig alle andre dager og) hadde vært helt enormt. 

Å se så mange glade barn springe rundt idag fikk meg til å tenke på mine. Hvor mye jeg faktisk savner dem. 

Det er vannskelig. Men jeg lar det ikke knekke meg. 

Tror jeg er sterkere psykisk enn jeg tror selv. For jeg reiser meg jo gang på gang.. 

Men nå er jeg sliten. Hehe. Mye siste uka. Mange tanker rundt dagen idag. Og mer og tenke på på mandag. 

Helt merkelig. Men jeg er positiv. Jeg har alltid visst jeg har mange flotte mennesker rundt meg. Men at det var så mange visste jeg ikke. Det er helt fantastisk. 

Jeg føler meg så rik.  

Jeg kjenner jeg slapper godt av nå. Sitter i sofaen med joggebukse og god Adidas genser. Skal snart være med å kjøre naboen på jobb 🙂 

 

Håper alle har hatt en fiiiiin dag ?